TUMULTUOUS TIMES AND THE FIGHT FOR SURVIVAL

Viharos idők és a túlélésért folytatott harc

1953 - 2010

Az Indian Motorcycle 1953-ban az összes modell gyártásának leállítása öt évtizedes törést indított el a vállalat gazdag történetében. Habár a márkatörténelem ezen korszakában az erőfeszítéseknek köszönhetően rengetek import motorkerépáron tűnt fel az „Indian Motorcycle” védjegy, ezek a számos tulajdonosváltozás sújtotta zűrzavaros idők, teljesen eltértek az Indian Motorcycle eredeti sikerekhez vezető útjától. A bizonytalanság időszaka végül akkor ért véget, amikor a Polaris Industries 2011-ben megvásárolta az Indian Motorcycle Company-t, és határozott módon elindította a megújult siker időszakát, amely a vállalat korai tartós növekedésére emlékeztet.

Indian riders and owners after winning a race

A Brockhouse időszak

1950-ben az Indian Motorkerékpár elnöke, Ralph B. Rogers lemondott posztjáról, helyére John Brockhouse angol üzletember került. 1953-ban az Indian Motorkerékpárgyártó vállalat beszüntette működését és megszüntette az összes modell gyártását. A márkanevet két évvel később a Brockhouse Engineering vásárolta meg, amely Indian Motorkerékpárként importált Royal Enfield motorkerékpárokat kezdett értékesíteni. 1960-ban John Brockhouse eladta az Indian üzlet fogyatkozó maradványait az Associated Motorcycle Company-nak, és a márka hamarosan elhunyt.

Floyd Clymer, az iparág vezetője 1963-ban megvásárolta a márkanév jogait, és ismét megpróbálta a brit kerékpárokat az „Indian Motorcycle” márkajelzéssel értékesíteni, egészen 1970-es haláláig, amikor ügyvédje átvette a védjegy tulajdonjogát. Clymer ügyvédje irányításával az eladások hirtelen csökkentek, és a tevékenységük 1977-ben ismét beszűnt.

THE GILROY AND STELLICAN ERAS

A GILROY ÉS STELLICAN IDŐSZAK

Az Indian Motorkerékpár márka kizárólagos gyártása 1998-ban folytatódott. Kilenc vállalat egyesülésével megalakult az Indian Motorcycle Company of America (IMCA), amely egy új gyárat nyitott a kaliforniai Gilroy-ban. Az IMCA az Indian néhány sikeres korai modelljei, a Chief és a Scout modellek módosított változatából kerültek ki, mielőtt 2003-ban csődbe ment.

Az IMCA megszűnése után a londoni székhelyű Stellican Ltd. magántőke-társaság megvásárolta az Indian motorkerékpár eszközeit, és az észak-karolinai King's Mountain-ban létrehozott egy Indian Motorkerékpár-társaság gyárat. A létesítmény szerény számú kerékpárt gyártott, amikor a Stellican 2011-ben eladta az Indiai motorkerékpárt a Polaris Industries számára.

Burt Munro getting ready for a race

BURT MUNRO

1967-ben a 68 éves új-zélandi bennszülött Burt Munro új hivatalos szárazföldi sebességi rekordot állított fel - 184,087 mph, nem hivatalosan 205,67 mph végsebességgel -, amikor a jelentősen módosított 1920-as Indian Scout Streamliner-jével a Bonneville Salt Flats-on versenyzett Utah-ban.

Munro az 1940-es években számos új-zélandi szárazföldi sebességrekordot döntött meg, és az 1950-es évekre Scoutja túl gyors volt Új-Zéland versenypályáihoz. Új célt tűzött ki: versenyezni a sík, kiterjedt Bonneville Salt Flats-on. Az évek során Munro és Scoutja kilencszer versenyzett a Bonneville Salt Flats-on, és ebből háromszor világrekordot döntöttek meg, amelynek csúcspontja a 1967-es utolsó rekord beállító útja volt. Burt Munrót 2006-ban felvették az AMA Hírességek Csarnokába, tisztelegve a nyolc évtizeddel korábban indult pályája előtt.

FLOYD CLYMER

Amikor 1953-ban az Indian Motorcycle beszüntette minden gyártását, az amerikai motorkerékpár-világot az ipar egyik legnevezetesebb márkájának elvesztése sújtotta. 1963-ban a motorkerékpár-versenyző, kereskedő, forgalmazó,magazin kiadó, verseny promóter, szerző és motorkerékpár-gyártó, Floyd Clymer vette át az Indian Motorkerékpár védjegy tulajdonjogát. Az Indian Motorkerékpár márka újjáélesztése érdekében folytatott küzdelem magában foglalta az importált Royal Enfield és Velocette kerékpárok Indian motorkerékpár-névvel történő felmárkázását.

1970-ben újabb tragédia történt, Floyd Clymer szívroham következtében elhunyt. Átadta az Indian motorkerékpár-védjegyet ügyvédjének, Alan Newmannak, aki folytatta az elsősorban Indian márkanevet viselő, többnyire Tajvanon gyártott kis kerékpárok értékesítését, mielőtt 1977-ben újra leállt volna a működés.

Történelmi korszakok

Kiegészítő vásárlás

RUHÁZAT VÁSÁRLÁS

Találja meg a legközelebbi viszonteladót